qatiq-sorbasi

Qatıq şorbası

Pors: 5 nəfərlik Çətinlik dərəcəsi: Orta Hazırlanma müddəti: 20 dəq. Bişmə müddəti: 10 dəq.

Tərkibi:

“Dəyirman” unu – 2 x/q. 

“Şəhrizad” yumru düyü – 1 st. 

“Şəhrizad” bişirilmiş noxud – 1 st. 

“Bizim süd” qatıq – 3 x/q. 

“Sanitta” nanə qurusu 

“Sərfəli” duru yağ – 2 x/q. 

Mal əti – 200 qr. 

Soğan – 1 ədəd. 

Yumurta – 1 ədəd. 

Sarımsaq – 1 diş. Su – 2.5 l.

Hazırlanma qaydası:

• 200 qr. mal ətinə 2 x/q. duru yağ, doğranmış soğan, 1 diş sarımsaq və 2 x/q. un əlavə etdikdən sonra kiçik küftələr hazırlayırıq. 

• Ayrı qaba qatıq 1 ədəd yumurta və 4 x/q. un əlavə edib yaxşıca qarışdırırıq. 

• Tavaya 2 x/q. duru yağ əlavə edərək küftələri 2 x/q. nanə qurusu və zövqə görə duz əlavə edərək qovururuq. 

• Qaynadılmış suya öncədən hazırladığımız qatıqlı qarışımla birlikdə küftə, yumru düyü və bişirilmiş noxudları əlavə edirik. • Şorbamız hazır olduqdan sonra süfrəyə servis edilir. Nuş olsun!